Cross… ce?

CrossFit este un sport nou, dacă îl comparăm cu istoricul altor sporturi. A apărut în 1996, într-o mică sală din Santa Cruz, California, fiind inițial un tip revoluționar de antrenament dezvoltat de Greg Glassman. În România, CrossFit a apărut oficial în 2013, odată cu prima sală afiliată aici. Așa că da, te înțelegem dacă și tu ai pus întrebarea “Cross…ce? Voi alergați mult?” când ai auzit prima dată cuvântul. E ok, nu alergăm (atât de) mult.

După cum zice creatorul său, CrossFit înseamnă “mișcări funcționale variate constant, executate la intensitate mare”.

Mai pe limba noastră, ai parte de un antrenament cu totul nou în fiecare zi, cu mișcări pe care le folosești, într-un fel sau altul, în viața ta de zi cu zi. Amintește-ți (sau doar imaginează-ți) cum ridici două baxuri de apă de jos și le cari de la mașină la ușa blocului. Bravo! Tocmai ai făcut exercițiile “deadlift” și “farmer s walk”.

Pe lângă asta, fiecare antrenament te va solicita la maximul capacității tale din acel moment, indiferent de nivelul tău de pregătire fizică inițial. Dacă te gândeai cum să rezolvi treaba aia cu “nu te mai gândi atâta la mail-uri, task-uri și alte nenorociri”, vino până la sală și-o să vezi cum uiți că există toate astea timp de 60 de minute. Iaca mindfulness. Și nu, n-avem “leg day” sau “exerciții de fesieri”, căci în fiecare zi facem de toate. CrossFit este despre a-ți dezvolta corpul într-un mod armonios, echilibrat, și despre a fi sănătos. Simplu.

Încă ceva: CrossFit înseamnă oameni și evoluție. Odată ce ne treci pragul și depui efort în sală, te numim atlet. Pentru că meriți. Vei învăța lucruri despre care nici nu-ți imaginai că le-ai învăța vreodată și te vei bucura de fiecare mică reușită. Pe cuvânt, căci și noi am fost acolo. Antrenamentele se fac în grup, așa că vei avea tot timpul în jurul tău oameni mai experimentați de la care să te inspiri și oameni mai novici ca tine pe care să îi inspiri. Antrenorii noștri îți vor ghida fiecare pas. Iar din când în când te vor invita să mergem toți la mare sau la un grătar. O să vezi 🙂

Deci, Cross… ce? Hai la un antrenament din partea casei să vezi cum e! 

Meniu