Antrenorii THE FORGE

MIHAI IVAN

De la vârsta de 14 ani, Mihai a fost halterofil al clubului Olimpia București.
După 5 ani de haltere în Romania a plecat în Marea Britanie unde a concurat în campionatul național și a început să se specializeze și pe partea teoretică a acestui sport. După mai bine de 13 ani de sport, ca rezultate numără multiple medalii în campionatul românesc și în cel britanic la toate categoriile de vârstă, certificări în haltere, kettlebell și strength and conditioning.
Una dintre cele mai mari realizări a fost cartea ”Weightlifting for Beginners” la care a lucrat cu Dan Kent, prin care cei doi dau mai departe cunoștințele și experiența acumulate în acest domeniu.
CrossFit-ul l-a descoperit prin 2014, iar tot de atunci îl și predă. In ani a căpătat o experiență vastă în dezvoltarea metodologiei și programării pentru a obține rezultate remarcabile cu practicanții acestui sport, atât pentru cei de nivel competițional cât și pentru începători. Pasiunea lui Mihai si talentul său nativ pentru antrenorat, au dus la nașterea The Forge.

EDUARD MAILAT

Face înot de la 5 ani, iar pasiunea lui pentru acest sport a apărut la 8 ani în urma concursului la care și-a câștigat prima medalie. 12 ani mai târziu medaliile s-au înmulțit într-un număr impresionant, venind atât din competiții de înot naționale, cât și internaționale. Aur în 2 ani consecutivi la Romanian International Swimming Championship precum și un record național sunt rezultate care l-au făcut remarcat.
Pasiunea lui Eduard pentru CrossFit a apărut în 2015, când a fost îndrumat în vederea pregătirii fizice pentru a-și crește performanțele în bazin. Abilitățile motrice deosebite i-au permis să învețe rapid toate mișcările din CrossFit și să le execute la o calitate foarte înaltă. Noul sport l-a prins și a decis să avanseze cu înotul și CrossFit-ul în paralel.
În prezent este instructor de înot, antrenor de CrossFit și student la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport, EFS. Unul dintre lucrurile care îl motivează foarte tare la CrossFit este noutatea – chiar și după multi ani de practică nu există monotonie în antrenamente.

LAURA STOIA

Până la apariția proiectului The Forge, Laura era freelancer, mai precis Learning Designer. Întrucăt a decis ca misiunea ei este să însoțească oamenii în a deveni cea mai buna versiune a lor a devenit psihoterapeut prin metoda Analizei Tranzacționale și trainer. Fast forward cam 5 ani de la această decizie, s-a apucat de CrossFit, care a devenit rapid o pasiune. A pornit de la zero, antrenându-se cu răbdare și consecvență. După încă aproape 4 ani, a decis că a fi trainer include și a fi CrossFit Trainer, și, mai ales, că vrea să dea mai departe ceea ce a învățat pe pielea ei, precum și bucuria acestui sport.

Laura este CrossFit Trainer Level 1.

Laura: Aud foarte des lucruri de tipul „eu nu pot să fac așa ceva că pe mine mă doare spatele”. Păi…în primul rând știi precis de ce te doare? În al doilea rând, știai că de multe ori durerile astea sunt cauzate de faptul că stai 10 ore pe scaun la birou și încă 2 în mașină? Și-apoi față în față vin explicații despre cum funcționează corpul uman. Ghici ce, eu m-am apucat de sport pentru că mă durea spatele. Durerea a trecut, sportul a rămas ?

MĂDĂLINA CUCU

Nici nu știa cum o cheamă când a intrat în sala de gimnastică. Acest lucru s-a întâmplat la vârsta de 3 ani, iar drumul în performanță a inceput la 5 ani.
Prima medalie națională de argint a obținut-o la 7 ani, în proba “fără obiect” la gimnastică ritmică, urmând alte peste 25 de medalii de aur într-un interval de 2 ani.
În 2009 a început gimnastica aerobică, an în care a câștigat și prima medalie națională, tot de argint, în proba de trio, urmată de peste alte 40 de titluri naționale în decursul a 7 ani la această ramură sportivă.
În 2015 a obținut aur la Campionatele Europene în proba de individual, la juniori, fiind singura medalie de aur câștigată de o româncă până în prezent la această probă. Pe lângă proba la individual, la același concurs a obținut alte 3 medalii de argint la trio, grup și cu echipa. În 2016 și-a completat palmaresul cu 2 medalii de aur și 1 de argint la Gimnaziadă. După o perioadă de pauză competițională, a revenit să concurenze la seniori, unde a câștigat aur, argint, bronz, loc 4 la Campionatul Mondial de Gimnastică Aerobică de la Baku, la grup, echipe, trio și individual.
Membra a lotului national de Gimnastica Aerobică, Mădălina și-a dezvoltat remarcabil parametrii de pregătire fizică prin antrenamente de CrossFit.
În prezent antrenează adulți la gimnastică și CrossFit, precum și copii la gimnastică aerobica și de acrodance.
Totodata este studentă la UNEFS, secția SPM.

Mădălina: Sportul înseamnă educație. Te ajută să te organizezi, te pune să ieși din anumite situații problemă, să iei cea mai bună decizie în cel mai scurt timp și nu numai.
Pe lângă aspectul corpului, activitatea fizică îți modelează psihicul, pune creierul în mișcare și îmbunătățește capacitatea de coordonare.

ANDREI ROMAN

Andrei face haltere de la 13 ani și a fost membru in lotul national al României până în 2019, fiind legitimat la CSA Steaua București. Cariera de sportiv a reprezentat o lungă înșiruire de participări la multiple concursuri naționale și internaționale, câștigând numeroase medalii.

Cel mai bun rezultat l-a obținut la Campionatul Mondial de Juniori 2016, 166 kg la stilul Smuls (Snatch) și 195 kg la stilul Pus la piept și aruncat (Clean & Jerk), în categoria 105 kg. Cea mai mare performanță o consideră medalia de bronz obținută la categoria 109kg în Campionatul European Under 23 2019 – 163 kg ridicate la stilul Smuls (Snatch).

După 10 ani de haltere a făcut cunoștință cu CrossFit-ul la Romanian Throwdown, competiție ce se desfășoară anual la Timișoara. A rămas impresionat, plecând de acolo cu dorința de a practica acest sport.

Pe lângă noua pasiune, Andrei a decis că antrenoratul este calea firească pentru el după toți acești ani de sport de performanță. Își dorește să îi învețe pe alții ce a învățat el, cu aceeași pasiune, dedicare și precizie: o tehnică corectă a exercițiului folosind mai puțină forța brută, dar cu eficiență și siguranță crescute. Astfel, clasele de haltere cu Andrei se concentrează pe învățarea tehnicii la Snatch si la Clean & Jerk, alături de exerciții ajutătoare pentru fiecare stil în parte care dezvoltă mobilitatea și viteza.

Meniu