Mihai Ivan

La puțin timp după ce și-a făcut buletinul a apărut și legitimația lui de sportiv – 14 ani, halterofil al clubului Olimpia București.

Motivat de dorința de a face ceva al lui, pe cont propriu, sportul acesta i s-a potrivit perfect. Nu consideră că a fost nici pe departe cel mai talentat sau cel mai înzestrat copil din lume, dar cu ambiție și multă muncă, sub îndrumarea de antrenorilor Adrian Ionescu și Doru Agache, au început să apară și primele rezultate.

După 5 ani de haltere în Romania a plecat în Marea Britanie unde a concurat în campionatul național și a început să se specializeze și pe partea teoretică a acestui sport. Acum, după mai bine de 13 ani de sport, ca rezultate numără multiple medalii în campionatul românesc și în cel britanic la toate categoriile de vârstă, certificări în haltere, kettlebell și strength and conditioning. Una dintre cele mai mari realizări a fost cartea ”Weightlifting for Beginners” la care a lucrat cu Dan Kent, prin care cei doi dau mai departe cunoștințele și experiența acumulate în acest domeniu.

CrossFit-ul l-a descoperit prin 2014, iar tot de atunci îl și predă. Deși este un sport foarte diferit de ceea ce practicase el, i-a trezit admirația în special prin rezultatele obținute de oamenii din jurul său care urmau acest tip de pregătire. Mihai consideră că indiferent de tipologia corpului sau de vârstă, prin CrossFit poți ajunge la maximul tău de potențial fizic.

Cum de a devenit antrenor?

Antrenor am devenit din dorința de a întinde brațul care mi-a fost întins și mie când eram copil, să ofer șansa care mi s-a oferit și mie de a fiu un om mai bun. Doresc să dau mai departe atât cunoștințele dobândite, cât și mindset-ul. După muncă vine și răsplată. Nu exista scurtături în viață.

Ce i-aș spune unui om care face sport pentru prima oară?

Unui om care face sport pentru prima oară i-aș spune că este cea mai bună investiție pe care o poate face în el însuși sau în ea însăși. Stilul de viață pe care îl avem acum nu mai implică efort fizic, efort pentru care am fost proiectați. Sedentarismul și alimentele care ne sunt cele mai facile sunt o combinație care pe viitor nu poate duce în altă parte decât la medic.

Dar unui avansat?

Ca și atlet ești într-o creștere, nu ești niciodată suficient de “avansat” cât să nu ai nevoie de sfaturile unui antrenor, chiar dacă mulți cred asta. Cei mai mari atleți din lume, indiferent de domeniu, au în colțul lor o persoană sau un grup de persoane în care au încredere și pe care se bazează. Atunci când situațiile sunt mult prea grele de gestionat „în teren”, antrenorii sunt pregătiți să le rezolve cu mintea limpede și urmărind întotdeauna interesul sportivului lor. Așa că sfatul ar fi…Shut up and listen.

 

Performanțe:

Meniu