Laura Stoia

Până la apariția proiectului The Forge, Laura era freelancer, mai precis Learning Designer și trainer, pregătindu-se și să devină psihoterapeut. Și-a propus la un moment dat să devină trainer pentru că a decis că misiunea ei este să însoțească oamenii în a deveni cea mai bună versiune a lor. Fast forward cam 5 ani de la această decizie, s-a apucat de CrossFit, care a devenit rapid o pasiune. A pornit de la zero, antrenându-se cu răbdare și consecvență. Fast forward încă aproape 4 ani, a decis că a fi trainer include și a fi CrossFit Trainer, și, mai ales, că vrea să dea mai departe ceea ce a învățat pe pielea ei, precum și bucuria acestui sport.  

Cum de ai devenit antrenoare?

Cred că mereu mi-a plăcut ca după ce învățam ceva nou să dau mai departe. Am rezonat cu CrossFit probabil și pentru că este extrem de mult despre a învăța, a progresa. Oricât de departe ajungi, sigur apare ceva care te provoacă. Și-apoi vine latura mentală, unde sportul acesta ajută foarte mult. În primul rând, te ajută să te conectezi la tine, iar ca urmare îți poți descoperi într-un mediu controlat tipare sau blocaje care se manifestă și în alte contexte. E foarte interesant! Când a apărut proiectul The Forge am zis că vreau să fiu acolo pentru a împărtăși ce m-a dezvoltat pe mine și acel sentiment minunat de după antrenament cu alți oameni. 

Ce i-ai spune unui om care face sport pentru prima oară?

Să se apuce! Cred că cel mai important e să caute până găsește ceva ce îi place. Sau un loc care îi place. O parte faină la CrossFit e și că întâlnești foarte mulți oameni interesanți, e un mediu în care e foarte ușor să te simți bine. Și să-și spună „ce-ar fi dacă?” Curiozitatea e baza. Iar dacă are vreo temere sau vreo reținere, să întrebe despre ce se întâmplă sau cum funcționează lucrurile. Suntem aici să răspundem. Aud foarte des lucruri de tipul „eu nu pot să fac așa ceva că pe mine mă doare spatele”. Păi…în primul rând știi precis de ce te doare? În al doilea rând, știai că de multe ori durerile astea sunt cauzate de faptul că stai 10 ore pe scaun la birou și încă 2 în mașină? Și-apoi față în față vin explicații despre cum funcționează corpul uman. Ghici ce, eu m-am apucat de sport pentru că mă durea spatele. Durerea a trecut, sportul a rămas 🙂

Dar unui avansat?

Cred că la avansați intervine des dorința de a arde etape sau de a sări peste detalii. Și la asta, le-aș spune să aibă răbdare. Să-și fixeze obiective cât mai specifice, să le revizuiască cu antrenorul și, mai ales, să asculte antrenorul. De asemenea dacă vii din alt sport sau știi că „tu făceai treabă”, ai răbdare. Vei tinde să te arunci către lucrurile pe care le stăpânești. CrossFit e altceva, și cu siguranță nu e despre ce știi să faci, ci despre ce nu știi. Și e ok. Ascultă, aplică. Și-o să meargă. 

Performanțe:

Meniu