Eduard Mailat

Fac înot de la 5 ani, iar pasiunea mea pentru acest sport a apărut când aveam 8 ani în urma concursului la care am câștigat prima mea medalie. 12 ani mai tarziu am reusit sa strang un numar impresionant de medalii atat la concursuri municipale, nationale cat si la internationale. Pasiunea mea pentru Crossfit a aparut in 2015 ,indrumat de unul dintre antrenorii mei sa fac pregatire fizica pentru inot. Abilitatile mele motrice mi au permis ca miscarile din domeniul crossfit-ului sa fie usor accesibile. Astfel am decis sa merg in paralel cu amandoua pana in prezent. In prezent sunt instructo de inot, instructor de crossfit si student la Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport, EFS, ANUL 2. fFaptul pentru care am decis sa continui cu crossfit este ca l am privit ca pe un sport nou pentru si in continuare il privesc pentruca nu exista monotonie in antrenamente.

Cum de a devenit antrenor?

Consider că a face sport înseamnă a avea o responsabilitate și este o educație pe care nimeni nu ți-o poate oferi mai bine. Am fost și sunt sportiv de performanță timp de la 5 ani cu rezultate foarte bune atât în natație, cât și în CrossFit, datorită oamenilor deosebiți care m-au antrenat și îndrumat. Acești oameni m-au inspirat să devin la rândul meu unul dintre cei care îi învață pe alții. Am ales să fiu antrenor pentru că îmi doresc să fiu un model de urmat atât pentru adulți, cât și pentru copii, așa cum au fost antrenorii mei pentru mine. 

Ce i-ai spune unui om care face sport pentru prima oară?

I-aș sugera să-și caute un ritm al vieții în care să includă sportul treptat, atât pentru sănătatea fizică, cât și psihică. Este important să nu-și propună prea multe de la început sau să nu-și ceară prea multe din prima. Nici să se sperie că un anumit tip de antrenament ar fi prea mult. Să încerce fără a-și pune standarde. Apoi să aleagă ce îi place cel mai mult, ce îl/o bucură. Așa își va crea o continuitate, prin care va reuși să evolueze.

Dar unui avansat?

În privința unui avansat, l-aș îndruma să fie cât mai atent la riscurile mișcărilor executate incorect, deoarece mai ales la nivel avansat o mișcare necorespunzătoare poate spori riscurile de accidentare. Eu îmi propun să fiu acolo să îl/o ghidez pentru a-și perfecționa tehnica și a avea mereu o mișcare corectă, indiferent de intensitatea la care o execută.

Performanțe:

Meniu