ACS FORJA

Asociația club sportiv Forja (ACS Forja) a luat naștere din dorința echipei noastre de a lucra cu copii cu potențial fizic excepțional în regim de performanță, dar și cu adulți care practică sportul la un nivel amator dar tratează cu foarte mare seriozitate activitatea fizică și își doresc participarea în cadrul competițiilor sportive de profil. Vrem ca aceștia sa fie un exemplu pentru generațiile următoare.

Inițiativa și munca noastră urmărește 3 mari direcții de dezvoltare:

COPIII

Copiii au nevoie de un loc în care să se dezvolte frumos, un cadrul civilizat și profesionist în care să își canalizeze energia în ceva pozitiv, pentru a-și atinge potențialul maxim. Prin sportul de performanță ne dorim să clădim în primul rând caractere puternice, care să-i definească pe viitor ca adulți.

ADULȚII

Beneficiile pe care ne dorim să le aducem adulților includ mediul profesionist și experiența echipei în sportul de performanță, cu ajutorul cărora îi putem susține în participarea la nivel național în sportul de performanță.

Considerăm că sportul de performanță din România este un mediu steril în care un influx de participanți “amatori” dar cu entuziasm și ambiție ar aduce un mare plus de vizibilitate și interes asupra sportului respectiv.

SPORTUL

Cum am menționat mai sus, considerăm că participarea sportivilor amatori în sportul de performanță poate aduce multiple beneficii acelui domeniu, precum creșterea vizibilității sportului, creșterea veniturilor la nivel de cluburi sportive și mai departe la nivelul federației de profil, prin achitarea taxelor de membru/participare la competiții. Nu în ultimul rând, acest influx de “sânge proaspăt” poate asigura viitorul sportului. O persoană care practică cu plăcere și pasiune un sport va fi aceea care își va îndruma și susține copilul către performanță, gest care poate asigura următoarea generatie și – de ce nu? următorii campioni cu care să ne putem mândri.

ACS Forja își desfășoară și dezvoltă activitatea în următoarele ramuri sportive: haltere, gimnastică, natație și pentatlon modern.

În anul competițional 2022 clubul s-a afiliat la Federația Română de Haltere și va participa în cadrul campionatului cu următorii sportivi: Eduard Mailat, Bogdan Dinu, Bogdan Cucu, Mihai Ivan, Amelia Voinea, iar lista se dezvoltă în continuare.

Din primăvara anului 2022 vor începe selecții în școli în vederea legitimării și pregătirii noii generații pentru anul competițional 2023 și pentru viitoarele campionate. Sportivii noștri vor beneficia de:

  • Antrenament gratuit
  • Dezvoltarea mentalității de campion prin suport psihologic din partea sportivilor cu experiență
  • Acces la echipament
  • Susținerea activității fizice printr-o masă zilnică echilibrată nutrițional
  • Susținerea participării la concursuri prin cazare și deplasări

Să cunoaștem echipa!

MIHAI IVAN

președinte și antrenor al secției de haltere

De la vârsta de 14 ani, Mihai a fost halterofil al clubului Olimpia București. După 5 ani de haltere în România a plecat în Marea Britanie unde a concurat în campionatul național și a început să se specializeze și pe partea teoretică a acestui sport. După mai bine de 16 ani de sport, ca rezultate numără multiple medalii în campionatul românesc și în cel britanic la toate categoriile de vârstă, certificări în haltere, kettlebell și strength and conditioning.

Una dintre cele mai mari realizări a fost cartea ”Weightlifting for Beginners” la care a lucrat cu Dan Kent, carte prin care cei doi dau mai departe cunoștințele și experiența acumulate în acest domeniu.

Mihai consideră că sportul are capacitatea de a clădi caractere puternice, dar și de a susține practicanții în situații de viață dificile. Sportul poate lua un copil de pe stradă și să-l urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumurilor naționale și internaționale. Experiența noastră cu copiii din medii defavorizate, din cadrul activității The Forge Sport și The Forge Spirit – Construiește spiritul ne-a confirmat beneficiile sportului, și considerăm că următorul pas firesc este performanța. Astfel Asociația Club Sportiv Forja a luat naștere.

EDUARD MAILAT

vicepreședinte

Face înot de la 5 ani, iar pasiunea lui pentru acest sport a crescut la 8 ani, în urma concursului la care și-a câștigat prima medalie. În următorii 12 ani medaliile s-au înmulțit într-un număr impresionant, venind atât din competiții de înot naționale, cât și internaționale. Atât medalia de aur în 2 ani consecutivi la Romanian International Swimming Championship, cât și un record național sunt rezultatele prin care Eduard s-a remarcat.

În prezent este instructor de înot, antrenor de haltere și absolvent licențiat al Universității Naționale de Educație Fizică și Sport (UNEFS).

Unul dintre lucrurile care îl motivează foarte tare în sport este noutatea permanentă – chiar și după mulți ani de practică nu există monotonie în antrenamente. A participat cu succes și la Campionatele Naționale de Haltere Under 23 unde a obținut medalia de bronz în 2020 și 2021.

Eduard va continua să participe ca atlet în cadrul competițiilor de haltere și va fi implicat în dezvoltarea clubului sportiv la nivel de performanță.

MĂDĂLINA CUCU

secretar

Nici nu știa cum o cheamă când a intrat în sala de gimnastică. Acest lucru s-a întâmplat la vârsta de 3 ani, iar drumul în performanță a început la 5 ani. Palmaresul său include zeci de medalii. Cele mai recente rezultate sunt cele din 2021 aur, argint, bronz, loc 4 la Campionatul Mondial de Gimnastică Aerobică de la Baku, la grup, echipe, trio și individual și aur, argint, argint și bronz pentru grup, trio, echipă și individual și premiul SmartScoring Shooting Star la Campionatul European.

În prezent antrenează adulți la gimnastică, precum și copii la gimnastică aerobică și acrodance. Totodată urmează programul de master la UNEFS.

AMELIA VOINEA

membru

Amelia este medic de medicină fizică și reabilitare, instructor personal și de fitness, cu experiență atât ca atlet, cât și antrenor în Crossfit și haltere. Multiplele certificări în metode de tratament cu aplicabilitate sportivă (trigger point therapy, dry needling, IASTM, medical taping) și experiența clinică îi permit Ameliei să susțină atleții amatori și de performanță în atingerea obiectivelor sportive, într-un mod sănătos pe termen lung.

Sportul înseamnă educație. Te ajută să te organizezi, te pune să ieși din anumite situații problemă, să iei cea mai bună decizie în cel mai scurt timp și nu numai. Pe lângă aspectul corpului, activitatea fizică îți modelează psihicul, pune creierul în mișcare și îmbunătățește capacitatea de coordonare.” – Mădălina Cucu

CUM NE POȚI SUSȚINE?

Donații directe se pot face în contul:
ASOCIATIA CLUB SPORTIV FORJA – CIF: 45440974
Adresa: Municipiul București, sector 1, strada Moliere, nr. 12-14, et. 1, ap. 3
IBAN: RO78BTRLRONCRT0604258201 – cu mențiunea DONAȚIE, la detalii plăți.
Pentru alte forme de susținere ne poți contacta la mihai@theforge.ro.
Meniu